Azi merg la teatru. După o lungă perioadă de timp de când nu i-am mai văzut, și după succesul răsunător a piesei Paravan.2 Telefoane ce încă se mai joacă la Godot Cafe „cu casa-nchisă”, prietenii mei de la Jamais Vu împreună cu  Alexandru Tatos pun în scenă o nouă piesă cu un titlu la fel de misto … Secretul Armei Secrete.

Piesa își propune punerea în scenă pentru prima oară (premieră naţională) a spectacolului scris de Alexandru Tatos (text original pe care autorul nu a reuşit să îl monteze în niciun teatru, însă a reuşit, pe baza aceluiași text să facă filmul ”Secretul armei secrete”, care a avut premiera în 1988). Proiectul ”Secretul Armei Secrete, de Alexandru Tatos” se regăsește în tema Pierdut și Regăsit. Alexandru Tatos trebuie reintrodus în mentalul colectiv, numele lui fiind prea puțin reperabil în societate. El face parte din istoria culturală (patrimoniu cultural) a României și este pe cale de a fi uitat. Reintroducerea basmului în limbajul contemporan actual. ”Secretul Armei Secrete” conține toate elementele specifice basmului (de la forma de narațiune, la personaje ca Zmeul, Zâna, Pețitorii etc.) și este modern ca abordare (la nivelul textului). Spectacolul va fi și mai actual și va trata această temă din perspectiva epocii în care ne aflăm acum. Este un dialog intre generatii.

PRODUCȚIE, REGIE ȘI ECHIPA ARTISTICĂ
Produs de Jamais Vu
Producție: Alexandra A. Albu
Regia: Matei Lucaci Grunberg
Asistent regie: Tudor Coman
Scenografie și costume: Gabi Albu
Video și light design: Dan Basu
Coregrafie: Paul Cimpoieru
Muzica: A.C. Leonte
Ilustrație grafică: Maria Coman
Poster artwork: Robert Obert

DISTRIBUȚIE
Mirela Zeța, Maria Obretin, Andrei Cătălin, Olivia Niță/ Mădălina Craiu, Dragoș Olaru, Tavi Costin, Ștefan Huluba, Răzvan Bănică, Sever Andrei, Virgil Aioanei, Daniel Achim, Ionuț Varodi, Alexandru Petcu, Mircea Alexandra Băluță, Kostas Mincu

UNDE SE JOACĂ
Teatrul Național București ”I.L.Caragiale”, Sala Media
Adresa: Bulevardul Nicolae Bălcescu Nr.2, cod poştal 010051, sector 1, Bucureşti

CÂND
17 noiembrie 2016 – ora 20:00 – Intrarea LIBERA
19 noiembrie 2016 – ora 20:00 – Intrarea LIBERA

Proiectul lor este sustinut de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București prin Programul București Orașul in-vizibil – 2016.